Search found 3209 matches

by Erwin Denissen
Thu Feb 23, 2017 11:41 am
Forum: FontCreator - Support
Topic: Continuous check update
Replies: 5
Views: 27

Re: Continuous check update

sean_x wrote:from tool - option - advanced i have put "Never" on check for updates, but every time i run the program, after two minute the software open an internet page to check updates software...

Please download the official version from our website, and buy a license.
by Erwin Denissen
Thu Feb 23, 2017 6:51 am
Forum: MainType - Support
Topic: Unable to move/delete font from my hard drive
Replies: 6
Views: 22

Re: Unable to move/delete font from my hard drive

Good to know it is not a MainType issue, and great that you've managed to solve the problem.
by Erwin Denissen
Tue Feb 21, 2017 5:25 pm
Forum: MainType - Support
Topic: Unable to move/delete font from my hard drive
Replies: 6
Views: 22

Re: Unable to move/delete font from my hard drive

Did they come with some software you installed, or did you manually install them?
by Erwin Denissen
Tue Feb 21, 2017 5:07 pm
Forum: MainType - Support
Topic: Unable to move/delete font from my hard drive
Replies: 6
Views: 22

Re: Unable to move/delete font from my hard drive

Is it a specific font?
by Erwin Denissen
Mon Feb 20, 2017 4:17 pm
Forum: FontCreator - Discussion
Topic: Help with ligatures, etc.
Replies: 96
Views: 1318

Re: Help with ligatures, etc.

Sorry for the confusion. I replied twice to test some reported forum issues, and removed the posts afterwards.
by Erwin Denissen
Mon Feb 20, 2017 10:18 am
Forum: FontCreator - Support
Topic: Font/Properties/Extended - Does not save field info!
Replies: 4
Views: 32

Re: Font/Properties/Extended - Does not save field info!

There is indeed an issue here. For now uncheck "Generate the following naming fields automatically" on the Identification tab.
by Erwin Denissen
Sun Feb 19, 2017 11:03 am
Forum: FontCreator - Discussion
Topic: Help with ligatures, etc.
Replies: 96
Views: 1318

Re: Help with ligatures, etc.

The better you set the left and right side bearing for each individual glyph, the fewer kerning pairs are required for the special cases.
by Erwin Denissen
Mon Feb 13, 2017 4:16 pm
Forum: MainType - Support
Topic: Tagging Fonts for Search
Replies: 2
Views: 23

Re: Tagging Fonts for Search

The MainType Comparison Chart shows which features are available in the FREE edition. Font tagging is one of them, so the free edition might work for you. The font tags panel allows you to add, edit, and delete tags. Use the tag search panel to quickly find fonts based on the tags you assigned to fo...
by Erwin Denissen
Mon Feb 13, 2017 1:13 pm
Forum: FontCreator - Requests and Enhancements
Topic: Exclude lowercase-lowercase pairs from Autokern
Replies: 2
Views: 43

Re: Exclude lowercase-lowercase pairs from Autokern

I can see why one would exclude upper-upper, but why lower-lower?
by Erwin Denissen
Thu Feb 09, 2017 9:07 pm
Forum: FontCreator - Bug Reports
Topic: Backspace Makes Glyph Empty
Replies: 4
Views: 59

Re: Backspace Makes Glyph Empty

I agree, CTRL-Delete is better, so we'll change it with the next upcoming release.
by Erwin Denissen
Thu Feb 02, 2017 11:14 pm
Forum: FontCreator - Bug Reports
Topic: Glyphs do not show up in applications
Replies: 7
Views: 79

Re: Glyphs do not show up in applications

As I told you it works here on my PC. Copy and paste these in a Word document, select the text and then set the font. I used the attached font.

‹›«»

If it still fails, do provide a sample Word document, so I can further test this.
by Erwin Denissen
Thu Feb 02, 2017 8:02 pm
Forum: FontCreator - Bug Reports
Topic: Glyphs do not show up in applications
Replies: 7
Views: 79

Re: Glyphs do not show up in applications

KarlP wrote:I inserted the guillemets in a Word document and saw the wrong glyphs for the single guillemets in normal as well as in bold.

Your font doesn't contain the < and >. Maybe you tried to type those.

It will work just fine, if you use the real ones as shown below (copy and paste them).

‹›«»
by Erwin Denissen
Thu Feb 02, 2017 2:12 pm
Forum: FontCreator - Bug Reports
Topic: Glyphs do not show up in applications
Replies: 7
Views: 79

Re: Glyphs do not show up in applications

I spotted another issue:

Do uncheck "Bold" as all other settings state it is a regular font:

regularbold.png
regularbold.png (22.51 KiB) Viewed 67 times
by Erwin Denissen
Thu Feb 02, 2017 9:42 am
Forum: FontCreator - Bug Reports
Topic: Glyphs do not show up in applications
Replies: 7
Views: 79

Re: Glyphs do not show up in applications

Do uncheck the "Automatically update character ranges when exporting font" as available on the Ranges tab within the Font Properties dialog.

Also do manually check the "Private Use Area" range from the Unicode Character Ranges.

I think that should do the trick.

Go to advanced search