I lost all of my groups

Get help with MainType here. Please do not post feature requests or bug reports here.
heathert
Posts: 194
Joined: Thu Jan 31, 2008 6:12 pm

I lost all of my groups

Postby heathert » Thu Jun 09, 2016 12:21 am

Ok, I just installed the MainType 7.0... and it ate all my groups. For 25,110 fonts. :cry:

I was on the MT6 Beta group, and whenever it installed, it kept all the old info, so I didn't even think to back it up before installation this time. The fonts are all indicating groups, but only one random folder is showing in the Groups panel.

My tags are showing in the View panel, but not down in the Font Tags panel.

Any tips on where I can go to find the secret files?

Thanks!
Heather
=)

Erwin Denissen
Moderator
Moderator
Posts: 6057
Joined: Fri Oct 04, 2002 12:41 am
Location: De Bilt, The Netherlands
Contact:

Re: I lost all of my groups

Postby Erwin Denissen » Thu Jun 09, 2016 5:51 am

I don't know why the groups are lost, but there is a visual glitch in that hides part of the Font Tags panel.

Maybe you inadvertently modified or removed a font folder from the Font Folder dialog.

Could you show us the Font Folder dialog?
Erwin Denissen
High-Logic
Proven Font Technology

thibaud
Posts: 68
Joined: Fri Jan 27, 2006 8:20 pm
Contact:

Re: I lost all of my groups

Postby thibaud » Thu Jun 09, 2016 11:03 am

I'm having the exact same issue.

Erwin Denissen
Moderator
Moderator
Posts: 6057
Joined: Fri Oct 04, 2002 12:41 am
Location: De Bilt, The Netherlands
Contact:

Re: I lost all of my groups

Postby Erwin Denissen » Thu Jun 09, 2016 11:52 am

I've just mailed you both, so we can find the cause of this problem.
Erwin Denissen
High-Logic
Proven Font Technology

Alfred
Posts: 761
Joined: Thu Apr 18, 2013 8:08 am

Re: I lost all of my groups

Postby Alfred » Thu Jun 09, 2016 12:21 pm

I believe that groups will disappear if you disable "Keep in sync", but maybe there's something else happening here.
FC10.1 Pro (Help) + MT7.0 (Help) • Windows 10

Erwin Denissen
Moderator
Moderator
Posts: 6057
Joined: Fri Oct 04, 2002 12:41 am
Location: De Bilt, The Netherlands
Contact:

Re: I lost all of my groups

Postby Erwin Denissen » Thu Jun 09, 2016 12:35 pm

Alfred wrote:I believe that groups will disappear if you disable "Keep in sync", but maybe there's something else happening here.

That is indeed true, but all virtual groups (manually added, or through the "Create groups after indexing") will remain.
Erwin Denissen
High-Logic
Proven Font Technology

ubeulr
Posts: 2
Joined: Thu Jun 09, 2016 6:01 pm

Re: I lost all of my groups

Postby ubeulr » Thu Jun 09, 2016 6:04 pm

Same here all groups gone! :-(
Had sync not activated... Also I am not able to add a new group...
Please help.

Erwin Denissen
Moderator
Moderator
Posts: 6057
Joined: Fri Oct 04, 2002 12:41 am
Location: De Bilt, The Netherlands
Contact:

Re: I lost all of my groups

Postby Erwin Denissen » Thu Jun 09, 2016 6:38 pm

We are sorry about the inconvenience. This is caused by a bug we just fixed a minute ago.

In MainType, select Help from the main menu, and then click Check for Updates.

This will allow you to install the new release with the bug fix.
Erwin Denissen
High-Logic
Proven Font Technology

heathert
Posts: 194
Joined: Thu Jan 31, 2008 6:12 pm

Re: I lost all of my groups

Postby heathert » Tue Jun 14, 2016 3:44 am

Pheeeeeew! Everything seems back in order. It ate my panel display sizes, but that is easily fixable. :D Erwin, I just mailed you back--sorry for the delay--but it seems like an on-screen consultation isn't needed now, so no need to respond! Thanks again for the bugfix. =)

ubeulr
Posts: 2
Joined: Thu Jun 09, 2016 6:01 pm

Re: I lost all of my groups

Postby ubeulr » Sun Jun 19, 2016 7:53 pm

Thanks a lot. Was quite a shock when I first opened the program.
But with the new version all is good. :-)

Erwin Denissen
Moderator
Moderator
Posts: 6057
Joined: Fri Oct 04, 2002 12:41 am
Location: De Bilt, The Netherlands
Contact:

Re: I lost all of my groups

Postby Erwin Denissen » Sun Jun 19, 2016 8:58 pm

It was a last minute change; actually one line of code that caused the groups to remain hidden. I'm sorry about the inconvenience, but I'm glad it works again.

I hope you enjoy the new features!
Erwin Denissen
High-Logic
Proven Font Technology


Return to “MainType - Support”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest