Error on Startup

Get help with MainType here. Please do not post feature requests or bug reports here.
Post Reply
cybercanvas
Posts: 5
Joined: Fri Jan 15, 2016 7:13 pm

Error on Startup

Post by cybercanvas » Fri Jan 15, 2016 7:18 pm

I am running MainType 6 in evaluation mode under Windows XP SP3. When I launch it I immediatly get the "Ooops. lost connection..." message and it quits. Any ideas?

Erwin Denissen
Moderator
Moderator
Posts: 6644
Joined: Fri Oct 04, 2002 12:41 am
Location: De Bilt, The Netherlands
Contact:

Re: Error on Startup

Post by Erwin Denissen » Fri Jan 15, 2016 8:18 pm

Maybe the font service is blocked by your anti virus software.
Erwin Denissen
High-Logic
Proven Font Technology

cybercanvas
Posts: 5
Joined: Fri Jan 15, 2016 7:13 pm

Re: Error on Startup

Post by cybercanvas » Sat Jan 16, 2016 4:06 pm

Was working previously, but I have put an explicit "Allow" into my anti-virus just in case... no change. Also, even after the Oops message when I run the FMSConfig it shows the font service as "Installed, running" and the FMSProxy as "running, connected". The message says "MainType has lost the connection to the font service. Please restart the font service through the FMSConfig utility and then restart MainType..." I have done this many, many times... it has never worked.

Erwin Denissen
Moderator
Moderator
Posts: 6644
Joined: Fri Oct 04, 2002 12:41 am
Location: De Bilt, The Netherlands
Contact:

Re: Error on Startup

Post by Erwin Denissen » Sat Jan 16, 2016 4:28 pm

You could try a full uninstall, and the reinstall it. You might want to make a backup through FmsConfig before uninstalling. Let us know your results.
Erwin Denissen
High-Logic
Proven Font Technology

cybercanvas
Posts: 5
Joined: Fri Jan 15, 2016 7:13 pm

Re: Error on Startup

Post by cybercanvas » Sat Jan 16, 2016 5:48 pm

I can only do the backup if MainType is running... which it won't. I will, however, try the full un/re.

cybercanvas
Posts: 5
Joined: Fri Jan 15, 2016 7:13 pm

Re: Error on Startup

Post by cybercanvas » Sat Jan 16, 2016 6:01 pm

No luck. Very same error after un/re.

cybercanvas
Posts: 5
Joined: Fri Jan 15, 2016 7:13 pm

Re: Error on Startup

Post by cybercanvas » Sat Jan 16, 2016 8:26 pm

I was optimistic at the outset, but this kind of instability can really cut into productivity.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest