Lost tags

Post your bug reports here. Include information that helps us to understand and reproduce the bug.
Post Reply
Tup
Posts: 5
Joined: Mon Nov 18, 2019 12:05 pm
Location: Groningen NL
Contact:

Lost tags

Post by Tup » Tue Aug 04, 2020 6:19 pm

I've updated to version 10 and all my custom tags are gone. Definitely not happy about that, as it was the main feature I used the software for, and it was a real pain in the arse to tag all 2000+ fonts I have in my library.

Please tell me there's a way to get them back?

Bhikkhu Pesala
Top Typographer
Top Typographer
Posts: 8894
Joined: Tue Oct 29, 2002 5:28 am
Location: Seven Kings, London UK
Contact:

Re: Lost tags

Post by Bhikkhu Pesala » Tue Aug 04, 2020 6:46 pm

Did you make a backup?

Import and Export Font Data
My FontsReviews: MainTypeFont CreatorHelpFC13 Pro + MT10.0 @ Win10 1909 build 18363.1082

Erwin Denissen
Moderator
Moderator
Posts: 8962
Joined: Fri Oct 04, 2002 12:41 am
Location: Bilthoven, The Netherlands
Contact:

Re: Lost tags

Post by Erwin Denissen » Tue Aug 04, 2020 7:05 pm

We are sorry about the inconvenience.

We have no clue how this can happen, nor have we received similar complaints.

Did you just install the new version over the existing version, or did you first uninstall the older version?
Erwin Denissen
High-Logic
Proven Font Technology

Tup
Posts: 5
Joined: Mon Nov 18, 2019 12:05 pm
Location: Groningen NL
Contact:

Re: Lost tags

Post by Tup » Tue Aug 04, 2020 8:38 pm

I just clicked the update button, so I guess it's installed over the old version? It's installed in the same location, on my secondary hard drive for sure.

Tup
Posts: 5
Joined: Mon Nov 18, 2019 12:05 pm
Location: Groningen NL
Contact:

Re: Lost tags

Post by Tup » Tue Aug 04, 2020 8:40 pm

@bikkhu: no I didn't. A warning that I would have had to do so would maybe have been in place.

Anyway; no use crying over spilled milk.

Erwin Denissen
Moderator
Moderator
Posts: 8962
Joined: Fri Oct 04, 2002 12:41 am
Location: Bilthoven, The Netherlands
Contact:

Re: Lost tags

Post by Erwin Denissen » Thu Aug 20, 2020 12:57 pm

It still doesn't make sense. Tags cannot get lost, unless MainType uses a brand new database.

Was the previous version of MainType using the database from the default location, or did you use FmsConfig to move it to your secondary hard drive as well?
Last edited by Bhikkhu Pesala on Thu Aug 20, 2020 1:12 pm, edited 1 time in total.
Reason: Fixed Typos
Erwin Denissen
High-Logic
Proven Font Technology

Post Reply