v6.958 Incorrect Font Properties Panel Data

Post your bug reports here. Include information that helps us to understand and reproduce the bug.
Post Reply
Brother Gabriel-Marie
Posts: 280
Joined: Fri Aug 17, 2007 6:12 pm

v6.958 Incorrect Font Properties Panel Data

Post by Brother Gabriel-Marie » Fri Mar 13, 2015 3:07 pm

Working with FontCreator and MainType, I updated my font and adjusted the em spacing from 2048 to 1000 and the font revision from 1.305 to 1.306 and then exported the font.
Then in MainType I refreshed the library and pulled in my new font.

However, when I view the font's properties in MainType - for the font with the new version number 1.306 - it shows old em width data of 2048. In fact, it shows version number 1.302.
But if I double-check and open that very font in FontCreator, I can see the correct units per em value there.
Therefore, I conclude that MainType is not pulling the right font properties data.
The data is correct in the main listview but not in the Font Properties panel.

Now, I *think* this is caused by the search filter. I have my font's name in the search filter, and when I refresh the library, the filter is in place, and the new font version appears there in the filtered list.

When I clear the filter, I get an Access Violation:
screenshot_MainType (MainType - Windows Font Manager)_001.png
Access Violation
screenshot_MainType (MainType - Windows Font Manager)_001.png (6.83 KiB) Viewed 1577 times
However, I click okay on the access violation box and continue. Then I click on "Active fonts" then "library" and then set the filter again to my font to show me the versions available. The Font Properties are still wrong. Both versions of my font report version 1.302 in the FONT PROPERTIES panel. In the main listview, however, THE VERSIONS ARE CORRECT.

MainType Version 6 build 958.

Erwin Denissen
Moderator
Moderator
Posts: 6903
Joined: Fri Oct 04, 2002 12:41 am
Location: De Bilt, The Netherlands
Contact:

Re: v6.958 Incorrect Font Properties Panel Data

Post by Erwin Denissen » Fri Mar 13, 2015 4:18 pm

It shows accurate information here:
Priory.png
Priory.png (144.59 KiB) Viewed 1574 times
Erwin Denissen
High-Logic
Proven Font Technology

Brother Gabriel-Marie
Posts: 280
Joined: Fri Aug 17, 2007 6:12 pm

Re: v6.958 Incorrect Font Properties Panel Data

Post by Brother Gabriel-Marie » Fri Mar 13, 2015 4:46 pm

Erwin,
Okay, now switch between those fonts and see if the Font Properties *Panel* changes.

Erwin Denissen
Moderator
Moderator
Posts: 6903
Joined: Fri Oct 04, 2002 12:41 am
Location: De Bilt, The Netherlands
Contact:

Re: v6.958 Incorrect Font Properties Panel Data

Post by Erwin Denissen » Fri Mar 13, 2015 4:55 pm

Of course I did check it, and it did show all correct :D
Erwin Denissen
High-Logic
Proven Font Technology

Brother Gabriel-Marie
Posts: 280
Joined: Fri Aug 17, 2007 6:12 pm

Re: v6.958 Incorrect Font Properties Panel Data

Post by Brother Gabriel-Marie » Fri Mar 13, 2015 8:13 pm

Okay, well, something is causing my MainType to malfunction, then!

So, I had to restart MainType. Now it's working correctly. Must have been something in the sequence of install/delete that caused the hangup.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest