FontCreator changed font just by opening and installing

Get help with FontCreator here. Please do not post feature requests or bug reports here.
Post Reply
Beagle2020
Posts: 1
Joined: Mon Nov 09, 2015 8:47 pm

FontCreator changed font just by opening and installing

Post by Beagle2020 » Tue Nov 10, 2015 1:50 pm

I have a font called companyQE installed on my computer.
I open this font in FontCreator 9.0 Pro.
I save the font to my desktop to have a working copy.
I then install the font onto my computer using FontCreator.
Now the <alt> 0240 character maps to undefined ( a empty rectangle).
I made no changes to the font.
What is going on?

Erwin Denissen
Moderator
Moderator
Posts: 8327
Joined: Fri Oct 04, 2002 12:41 am
Location: Bilthoven, The Netherlands
Contact:

Re: FontCreator changed font just by opening and installing

Post by Erwin Denissen » Tue Nov 10, 2015 2:28 pm

I'm not sure if the original font actually contains the character, so it is best to send us the font file(s) so we can look into this issue.

Please open a ticket and attach the original and exported font files.
Erwin Denissen
High-Logic
Proven Font Technology

Erwin Denissen
Moderator
Moderator
Posts: 8327
Joined: Fri Oct 04, 2002 12:41 am
Location: Bilthoven, The Netherlands
Contact:

Re: FontCreator changed font just by opening and installing

Post by Erwin Denissen » Tue Nov 10, 2015 4:49 pm

Thank you for sending the font files.

The original font contains some oddities. It is a symbol font, which is legacy and should be avoided.

Symbol fonts support up to 224 characters/symbols but your font contains 470.

I suggest you convert it to a Unicode font (Tools -> Convert Font -> Convert to Unicode Font) and then manually correct mappings as needed.

If you still require the old Symbol font, let me know and I'll try to find a fix for the mapping issue.
Erwin Denissen
High-Logic
Proven Font Technology

Post Reply