Fonts I export aren't displaying properly in font manager (NexusFont)

Get help with FontCreator here. Please do not post feature requests or bug reports here.
Post Reply
jedbadda
Posts: 29
Joined: Wed Jul 13, 2016 9:19 pm

Fonts I export aren't displaying properly in font manager (NexusFont)

Post by jedbadda » Mon Jul 18, 2016 6:49 pm

I edited some font files in FontCreator, just changing their filename structure (family name/subfamily name) and exported them (OTF/TT), keeping all of the same settings as the original font (glyph order, kerning, etc).

I use a font manager for Windows called NexusFont, and now the font files I exported from FC won't display properly in the text preview (the letters are displaying as a generic font, Arial).

Anyone know why this is happening?

The fonts are properly installed and I have already tried restarting.

Alfred
Top Typographer
Top Typographer
Posts: 1006
Joined: Thu Apr 18, 2013 8:08 am

Re: Fonts I export aren't displaying properly in font manager (NexusFont)

Post by Alfred » Tue Jul 19, 2016 6:02 am

Did you uninstall/unload the original versions of the fonts in NexusFont before installing the new ones?
FC11.0 Pro (Help) + MT8.0 Pro (Help) • Windows 10

jedbadda
Posts: 29
Joined: Wed Jul 13, 2016 9:19 pm

Re: Fonts I export aren't displaying properly in font manager (NexusFont)

Post by jedbadda » Tue Jul 19, 2016 5:48 pm

Yes I did.

However, I ended up installing the latest version of the program (NexusFont) and that fixed the problem!

Alfred
Top Typographer
Top Typographer
Posts: 1006
Joined: Thu Apr 18, 2013 8:08 am

Re: Fonts I export aren't displaying properly in font manager (NexusFont)

Post by Alfred » Tue Jul 19, 2016 11:09 pm

Thanks for the update! I'm glad you managed to resolve the problem.
FC11.0 Pro (Help) + MT8.0 Pro (Help) • Windows 10

Post Reply