Font file preview is blank but font installed correctly...

Get help with FontCreator here. Please do not post feature requests or bug reports here.
Post Reply
jedbadda
Posts: 31
Joined: Wed Jul 13, 2016 9:19 pm

Font file preview is blank but font installed correctly...

Post by jedbadda » Sat Jul 01, 2017 9:02 am

In Windows, double-clicking on the font file gives me a blank preview, yet the font works normally.

It started as a True Type outlined font, and the preview worked. I saved it out as a PostScript outline font. I have done this with other fonts with no issue, but for some reason this one has a blank preview.

Edit: I even tried optimizing the outlines and re-saving, and still no preview as a CFF Postscript file. I tried saving it out as a TTF and the preview works. Any ideas on how to get this to work? I prefer using CFF outlines.

Erwin Denissen
Moderator
Moderator
Posts: 8290
Joined: Fri Oct 04, 2002 12:41 am
Location: Bilthoven, The Netherlands
Contact:

Re: Font file preview is blank but font installed correctly...

Post by Erwin Denissen » Sat Jul 01, 2017 11:24 am

If a similar font is already installed, windows might show that font instead of your font. So uninstall all previous versions.
Erwin Denissen
High-Logic
Proven Font Technology

jedbadda
Posts: 31
Joined: Wed Jul 13, 2016 9:19 pm

Re: Font file preview is blank but font installed correctly...

Post by jedbadda » Sun Jul 02, 2017 7:04 am

It was already uninstalled from the system. What I'm talking about is opening up the font file and the preview window being blank. The font file currently lives on my desktop and is not installed in the font folder yet.

I've attached what I'm seeing:
preview.jpg
preview.jpg (137.16 KiB) Viewed 1204 times

Post Reply