[FIXED] Transform Toolbar: Position Tab

Post your bug reports here. Include information that helps us to understand and reproduce the bug.
Post Reply
Bhikkhu Pesala
Top Typographer
Top Typographer
Posts: 8509
Joined: Tue Oct 29, 2002 5:28 am
Location: Seven Kings, London UK
Contact:

[FIXED] Transform Toolbar: Position Tab

Post by Bhikkhu Pesala » Wed May 08, 2013 6:10 am

  • Select a glyph contour or contours
  • Open the Transform Toolbar, Position tab
  • Enter a new x and/or y position and apply it.
The position of the glyph is unchanged. Also doesn't work for moving nodes.
My FontsReviews: MainTypeFont CreatorHelpFC12 Pro + MT9.0 @ Win10 1909 build 18363.720

Erwin Denissen
Moderator
Moderator
Posts: 8499
Joined: Fri Oct 04, 2002 12:41 am
Location: Bilthoven, The Netherlands
Contact:

Re: Transform Toolbar: Position Tab

Post by Erwin Denissen » Wed May 08, 2013 12:32 pm

Confirmed. This bug will be fixed with the next upcoming release.
Erwin Denissen
High-Logic
Proven Font Technology

Bhikkhu Pesala
Top Typographer
Top Typographer
Posts: 8509
Joined: Tue Oct 29, 2002 5:28 am
Location: Seven Kings, London UK
Contact:

Re: Transform Toolbar: Position Tab

Post by Bhikkhu Pesala » Wed May 08, 2013 12:55 pm

The bug is not fixed with build 353.
My FontsReviews: MainTypeFont CreatorHelpFC12 Pro + MT9.0 @ Win10 1909 build 18363.720

Erwin Denissen
Moderator
Moderator
Posts: 8499
Joined: Fri Oct 04, 2002 12:41 am
Location: Bilthoven, The Netherlands
Contact:

Re: Transform Toolbar: Position Tab

Post by Erwin Denissen » Wed May 08, 2013 12:57 pm

Not so fast! The upcoming release is not available :wink:
Erwin Denissen
High-Logic
Proven Font Technology

Bhikkhu Pesala
Top Typographer
Top Typographer
Posts: 8509
Joined: Tue Oct 29, 2002 5:28 am
Location: Seven Kings, London UK
Contact:

Re: Transform Toolbar: Position Tab

Post by Bhikkhu Pesala » Wed May 08, 2013 1:00 pm

For some reason, updates are going into the default folder, instead of patching my custom installation, so I got an update when I checked for one.

My custom installation is still build 345. I copied all of the files across from the default install to update it
My FontsReviews: MainTypeFont CreatorHelpFC12 Pro + MT9.0 @ Win10 1909 build 18363.720

pwillard
Posts: 37
Joined: Fri Apr 09, 2004 6:01 pm
Location: Atlanta, GA
Contact:

Re: Transform Toolbar: Position Tab

Post by pwillard » Sun May 12, 2013 3:17 pm

Not so fast! The upcoming release is not available
But the waiting is killing me... I use this feature a lot. :roll:
Pete

Bhikkhu Pesala
Top Typographer
Top Typographer
Posts: 8509
Joined: Tue Oct 29, 2002 5:28 am
Location: Seven Kings, London UK
Contact:

Re: Transform Toolbar: Position Tab

Post by Bhikkhu Pesala » Sun May 12, 2013 3:57 pm

pwillard wrote:
Not so fast! The upcoming release is not available
But the waiting is killing me... I use this feature a lot. :roll:
You can do this with the Glyph Transformer just as easily, or more easily — applying a fixed position to a range of glyphs
Transform Position.png
Transform Position.png (18.68 KiB) Viewed 5927 times
With practice, you can do it almost as fast for a single glyph with the cursor keys while watching the status bar co-ordinates (bottom left corner only):
  1. Left/right up/down move by 10 funits
  2. Ctrl + Left/right up/down move by 1 funit.
  3. Shift + Left/right up/down move by 100 funits.
My FontsReviews: MainTypeFont CreatorHelpFC12 Pro + MT9.0 @ Win10 1909 build 18363.720

pwillard
Posts: 37
Joined: Fri Apr 09, 2004 6:01 pm
Location: Atlanta, GA
Contact:

Re: Transform Toolbar: Position Tab

Post by pwillard » Wed May 15, 2013 4:19 pm

I see. But that does not really solve my problem related individual points... (at least I can't see that it does)

Right now, I can attempt to change the value of a specific coordinate to anything, press apply... no update. I want to be able to manipulate points individually by value not with mouse selection.
Attachments
position1.jpg
position1.jpg (93.09 KiB) Viewed 5902 times
Pete

Bhikkhu Pesala
Top Typographer
Top Typographer
Posts: 8509
Joined: Tue Oct 29, 2002 5:28 am
Location: Seven Kings, London UK
Contact:

Re: Transform Toolbar: Position Tab

Post by Bhikkhu Pesala » Wed May 15, 2013 4:30 pm

pwillard wrote:Right now, I can attempt to change the value of a specific coordinate to anything, press apply... no update. I want to be able to manipulate points individually by value not with mouse selection.
It won't be long before the update arrives, but meanwhile you can select individual nodes with the q and w shortcuts, then move them with to the desired position with the the cursor keys. Mouse selection allows you to select several nodes at once, which is useful for moving lines while keeping them horizontal or vertical.
My FontsReviews: MainTypeFont CreatorHelpFC12 Pro + MT9.0 @ Win10 1909 build 18363.720

pwillard
Posts: 37
Joined: Fri Apr 09, 2004 6:01 pm
Location: Atlanta, GA
Contact:

Re: Transform Toolbar: Position Tab

Post by pwillard » Wed May 15, 2013 5:30 pm

Ah true. And I am using keys... that works for now.
Pete

Bhikkhu Pesala
Top Typographer
Top Typographer
Posts: 8509
Joined: Tue Oct 29, 2002 5:28 am
Location: Seven Kings, London UK
Contact:

Re: Transform Toolbar: Position Tab

Post by Bhikkhu Pesala » Wed May 22, 2013 8:43 am

This bug is fixed now — check for updates if you don't yet have the latest build (currently 368).
My FontsReviews: MainTypeFont CreatorHelpFC12 Pro + MT9.0 @ Win10 1909 build 18363.720

redbat
Posts: 3
Joined: Sat May 25, 2013 2:19 pm

Re: Transform Toolbar: Position Tab

Post by redbat » Sat May 25, 2013 3:04 pm

No, the bug is still no fixed yet - build 371

and in

Transform -> Bearings Tab

Option: "set left side bearing point at x=0" - doesn't work properly as well

Bhikkhu Pesala
Top Typographer
Top Typographer
Posts: 8509
Joined: Tue Oct 29, 2002 5:28 am
Location: Seven Kings, London UK
Contact:

Re: Transform Toolbar: Position Tab

Post by Bhikkhu Pesala » Sat May 25, 2013 6:10 pm

This bug is fixed for me — both for contour mode and points mode.
My FontsReviews: MainTypeFont CreatorHelpFC12 Pro + MT9.0 @ Win10 1909 build 18363.720

Alfred
Top Typographer
Top Typographer
Posts: 1028
Joined: Thu Apr 18, 2013 8:08 am

Re: Transform Toolbar: Position Tab

Post by Alfred » Sat May 25, 2013 6:47 pm

It works fine for me in contour mode. In point mode, I find that the first edit works OK, but in order for any further changes to 'take' I need to click in the glyph edit window after pressing 'Apply' in the Transform dialog.
FC11.5 Pro (Help) + MT8.0 Pro (Help) • Windows 10

Erwin Denissen
Moderator
Moderator
Posts: 8499
Joined: Fri Oct 04, 2002 12:41 am
Location: Bilthoven, The Netherlands
Contact:

Re: Transform Toolbar: Position Tab

Post by Erwin Denissen » Mon May 27, 2013 10:52 am

There was still an issue there. It will be solved later this week.
Erwin Denissen
High-Logic
Proven Font Technology

Post Reply