Site malfunction?

Have questions about High-Logic.com, or maybe you have an issue with the site?
Post Reply
Jonne Haven
Posts: 355
Joined: Wed Sep 30, 2015 12:02 pm
Location: Kaneohe, Hawaii, USA

Site malfunction?

Post by Jonne Haven » Wed Jun 07, 2017 9:26 am

When I signed on for the first time I got this.
Site.png
Resized inline attachment
Site.png (82.6 KiB) Viewed 349 times
Refreshed and back to normal.

Don't know if this is a concern.

Jonne

Erwin Denissen
Moderator
Moderator
Posts: 6822
Joined: Fri Oct 04, 2002 12:41 am
Location: De Bilt, The Netherlands
Contact:

Re: Site malfunction?

Post by Erwin Denissen » Wed Jun 07, 2017 9:33 am

Well, we thought it looked better. Do let us know what you don't like about the new layout and we'll try to improve it :lol:
Erwin Denissen
High-Logic
Proven Font Technology

Erwin Denissen
Moderator
Moderator
Posts: 6822
Joined: Fri Oct 04, 2002 12:41 am
Location: De Bilt, The Netherlands
Contact:

Re: Site malfunction?

Post by Erwin Denissen » Wed Jun 07, 2017 9:36 am

But to be serious, yes this is indeed an issue.

We upgraded the forum, and only after that noticed this behaviour. We've just send an email to all users; I'm not sure if that worked, so let me know if you received an email.
Erwin Denissen
High-Logic
Proven Font Technology

Jonne Haven
Posts: 355
Joined: Wed Sep 30, 2015 12:02 pm
Location: Kaneohe, Hawaii, USA

Re: Site malfunction?

Post by Jonne Haven » Wed Jun 07, 2017 9:39 am

No email as of yet.

Jonne

Erwin Denissen
Moderator
Moderator
Posts: 6822
Joined: Fri Oct 04, 2002 12:41 am
Location: De Bilt, The Netherlands
Contact:

Re: Site malfunction?

Post by Erwin Denissen » Wed Jun 07, 2017 9:51 am

I think the server doesn't allow us to send mass mailings. Fortunately most frequent visitors will not give up. The cache issue will solve by itself, but I'm not sure how long a web browser caches css files.
Erwin Denissen
High-Logic
Proven Font Technology

Jonne Haven
Posts: 355
Joined: Wed Sep 30, 2015 12:02 pm
Location: Kaneohe, Hawaii, USA

Re: Site malfunction?

Post by Jonne Haven » Wed Jun 07, 2017 10:47 am

I don't know what "css" cache is, but I cleared my browser cache and came back with no issues.

Jonne

Erwin Denissen
Moderator
Moderator
Posts: 6822
Joined: Fri Oct 04, 2002 12:41 am
Location: De Bilt, The Netherlands
Contact:

Re: Site malfunction?

Post by Erwin Denissen » Wed Jun 07, 2017 10:52 am

Those are files on our web server that contain the style elements used to show the content of our web pages.
Erwin Denissen
High-Logic
Proven Font Technology

Alfred
Top Typographer
Top Typographer
Posts: 908
Joined: Thu Apr 18, 2013 8:08 am

Re: Site malfunction?

Post by Alfred » Wed Jun 07, 2017 12:31 pm

CSS = Cascading Style Sheets Image

I sent Erwin a PM about this last night, mentioning that the display was OK in a couple of browsers but messed up in others. He suggested that a refresh should help: pressing Ctrl+F5 (instead of just pressing F5 or clicking on the 'Reload' button) did indeed solve the problem.

It has since occurred to me that the affected browsers were my default browser and another one that I use quite frequently. The unaffected browsers presumably didn't have any cached CSS, so they used the new CSS supplied by the server and therefore displayed the pages correctly without any intervention from me.
FC11.0 Pro (Help) + MT7.0 (Help) • Windows 10

MikeW
Posts: 461
Joined: Mon May 20, 2013 2:51 pm

Re: Site malfunction?

Post by MikeW » Wed Jun 07, 2017 12:34 pm

On a mobile device, which is what I almost always use, the process isn't as simple as a ctrl+f5. One needs to clear the cache through the System cache. Took me a few visits to remember this.

No email here, either. But it is sorted out for me.

Erwin Denissen
Moderator
Moderator
Posts: 6822
Joined: Fri Oct 04, 2002 12:41 am
Location: De Bilt, The Netherlands
Contact:

Re: Site malfunction?

Post by Erwin Denissen » Thu Jun 08, 2017 3:14 pm

I've been able to fix this issue server side, so the issue is now solved for all visitors of our font forum!
Erwin Denissen
High-Logic
Proven Font Technology

Dave Crosby
Typographer
Typographer
Posts: 784
Joined: Mon Feb 23, 2004 1:13 pm
Location: Enoch, Utah

Re: Site malfunction?

Post by Dave Crosby » Mon Jul 31, 2017 12:15 am

I used "Photobucket" to post some images here and elsewhere. THEY have changed their policy and are replacing images with
Image until (it will NEVER HAPPEN FROM ME!) we pay them $400/year.

I am replacing all my images at another site, and IF I ever get them fixed, I'll do what I can here. See more at:

https://www.pinterest.com/crosby3505/photobucket-mess/
Aut nunc aut nunquam

Bhikkhu Pesala
Top Typographer
Top Typographer
Posts: 7005
Joined: Tue Oct 29, 2002 5:28 am
Location: Seven Kings, London UK
Contact:

Re: Site malfunction?

Post by Bhikkhu Pesala » Mon Jul 31, 2017 6:38 am

I usually save and upload linked images in forum posts now to avoid this problem. In the process I often reduce the file size too to reduce bandwidth use and speed up the loading of threads.
My FontsReviews: MainTypeFont CreatorHelpFC11.0 Pro + MT7.0 @ Win10 1703

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest