Page 1 of 1

format of posts to the forum

Posted: Sat May 13, 2017 10:26 pm
by honest.bern
Above the box in which I put this text is a row of buttons: B, i, u, Quote …

If I am tempted to use the first button to make text [b]bold[/b] it does not have this effect. Instead it inserts “open-square-bracket b close-square-bracket” before, and “open-square-bracket solidus b close-square-bracket” afterwards.

I finally press the “submit” button and check what appears, just in case it has worked as I hoped, but it never does. Am I doing something wrong? When other people read my post does it look right to them?

Re: format of posts to the forum

Posted: Sat May 13, 2017 11:02 pm
by Alfred
honest.bern wrote:Above the box in which I put this text is a row of buttons: B, i, u, Quote …

If I am tempted to use the first button to make text bold it does not have this effect. Instead it inserts “open-square-bracket b close-square-bracket” before, and “open-square-bracket solidus b close-square-bracket” afterwards.

I finally press the “submit” button and check what appears, just in case it has worked as I hoped, but it never does. Am I doing something wrong? When other people read my post does it look right to them?
How very strange! When I select the word "bold" and press the first button on the toolbar, I get this: bold.

In the text area where I'm typing, I see “open-square-bracket b close-square-bracket” before the word, and “open-square-bracket solidus b close-square-bracket” afterwards, just as you've described, but when I preview the post I see the word in bold (and when I submit the post it looks the same as the preview). I see markup in the OP to this thread, but bold text in my quoted copy of it.

Re: format of posts to the forum

Posted: Sun May 14, 2017 3:37 am
by Bhikkhu Pesala
honest.bern wrote:Above the box in which I put this text is a row of buttons: B, i, u, Quote …

If I am tempted to use the first button to make text bold it does not have this effect. Instead it inserts “open-square-bracket b close-square-bracket” before, and “open-square-bracket solidus b close-square-bracket” afterwards.

I finally press the “submit” button and check what appears, just in case it has worked as I hoped, but it never does. Am I doing something wrong? When other people read my post does it look right to them?
Below the box is a checkbox for "Disable BBCode"
BBCode.png
BBCode.png (15.86 KiB) Viewed 758 times
You had enabled that. I edited your post to re-enable it, and fixed some other issues with code and a list. Please check it again to see if it makes sense.

Also: check your posting defaults in the User Control Panel to see if they are still set to whatever you prefer.
Posting Defaults.png
Posting Defaults.png (31.37 KiB) Viewed 750 times

Re: format of posts to the forum

Posted: Sun May 14, 2017 6:31 am
by honest.bern
Thank you, Bhikkhu Pesala. That was so easy!

Re: format of posts to the forum

Posted: Sun May 14, 2017 6:41 am
by honest.bern
And thank you, again, for what you did to my main post: it looks just the way I wanted it to look.